Floren & Cie, producing beautiful high quality bricks since 1896!

Floren & Cie, gevestigd in Sint-Lenaarts, produceert al sinds 1896 kwalitatief hoogstaande strengpers bakstenen. Door de jaren heen werd Floren sterk gemoderniseerd, waardoor het bedrijf voldoet aan de strengste milieu- en productievereisten.

 

Floren beschikt over haar eigen kleigroeven die nabij de steenbakkerij gelegen zijn. Deze kleigroeven bevatten zuivere Kempische klei, die een uitstekende basis vormt voor sterke, weinig poreuze strengpersstenen. Dit resulteert in een lage waterabsorptie van minder dan 10% voor het gros van onze producten, waardoor de stenen op natuurlijke wijze langer mooi blijven.

 

Wij hebben een breed gamma van meer dan 90 kleuren in 11 verschillende formaten. Maar naast dit uitgebreide gamma blijft onze productie zeer flexibel. Deze flexibiliteit kan worden ingezet voor maatwerk en de ontwikkeling van kleuren op vraag voor projecten.

 

Begin 2019 werd de onderneming onderdeel van de Michelmersh Brick Holdings PLC uit het Verenigd Koninkrijk. Deze Engelse steenbakkersgroep hanteert dezelfde waarden van kwaliteit en geïndividualiseerde service en zorgt mee voor de gestage ontwikkeling van ons bedrijf.

Floren & Cie
Vaartkant Rechts 4, B-2960 Brecht