Historiek

Floren werd gesticht in 1896. Als familiale onderneming is het de enige resterende steenbakkerij aan het Kempisch kanaal te Brecht, waarlangs ooit 9 steenbakkerijen gevestigd waren.

Door de jaren heen werd Floren gemoderniseerd met de nieuwste technologieën, waardoor het bedrijf voldoet aan de strengste productievereisten.

Sinds 2009 is de vierde generatie van familie de Corswarem in het bedrijf gestapt. Wauthier en Michel garanderen voor de toekomst, samen met alle medewerkers, een geïndividualiseerde service, een continue productinnovatie en een hoogstaande kwaliteit van de producten, waar steenbakkerij Floren ook in het verleden steeds naar streefde.

Het bedrijf blijft investeren, ook in ecologie. Zo werd de isolatie van de droogkamers en de oven op punt gesteld, en installeerde men sturingsprogramma's om de drogerijen wetenschappelijk de ideale droogcurve te doen nastreven. Hiermee worden onnodige energieverleizen teruggedrongen.

Verder wordt een natuurbuffer aangelegd onder de vorm van een grote berm rondom de site van 20 meter breed, en enkele meters hoog, waardoor de scheiding met het achterliggende natuurgebied sterk wordt verbeterd. Deze buffer wordt beplant met hoogstammige inheemse boomsoorten en voorzien van een brede gracht.